Vyhľadávanie


Kontakt

Avantgarde

+447741899046

SZMIK elérhetősége:

szmik.sk@gmail.com

Web: www.szmik.webnode.sk

Avantgarde Londoni Csoport

+44 77 418 99 046

miksz.uk@gmail.com

 

Tüntetés az Ukrán Nagykövetség előtt, Londonban

17.05.2014 13:16

Május 14-én, szerdán mindegy 70 fő, fiatal és idős, kommunista, szakszervezeti aktivista és antifasiszta gyülekezett az ukrán nagykövetség londoni épülete előtt. A rendezvényt a Brit Kommunista Ifjúsági Liga szervezte, és a Brit Kommunista Párt támogatta. A rendezvényre meghívást kapott a MIKSZ londoni csoportja is.

Hat órakor már bontották a sarló-kalapácsos vörös zászlókat, transzparenseket, szakszervezeti zászlót, melyek társaságában szerényen húzódott meg a magyar zászló. Itt és most a nemzeti trikolor harcos antifasiszta és emberjogi szimbólummá vált, ugyanis nem felejthetjük el azt a tényt, hogy a fasiszta junta első lépései között volt a kárpátaljai magyarság politikai - kulturális és nyelvi jogainak, önrendelkezésének megsemmisítése.

A gyújtó hangulatú beszédeket és a békés, de határozott tüntetést még a megjelent provokátorok sem tudták megzavarni, akik a kommunistákat szidták, majd a fasiszta juntát védték, hazugságnak, meg nem történtnek mondva a vérengzéseket.

A felszólalók mind az USA-t, a NATO-t és az EU-t tették felelőssé a kialakult helyzet miatt, megemlítve, hogy az USA terrorista egységei jelenleg is a nyíltan fasiszta rezsimet támogatják.

A Görög Kommunista Ifjúsági Szövetség (KNE) aktivistái annak is hangot adtak, hogy mennyire örülnek, hogy az angol fiatalok nem ülnek ölbe tett kézzel, miközben Európában újjáéledt a fasizmus. „No pasaran!” – adták ki a jelszót minden antifasiszta harcosnak.